Словник Івана Огієнка як джерело діалектологічних досліджень - Коваленко, Наталія; Коваленко, Борис (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано склад та особливості фіксації лексики літературної мови та її територіальних різновидів у «Словнику слів, у літературній мові не вживаних» Івана Огієнка; здійснено порівняння з одиницями словника української літературної мови; доведено інформативну цінність лексикографічної праці в дослідженні питань про історію становлення та розвитку літературної мови, взаємовпливів із діалектами.