Мовні засоби вираження етикету в епістолярії митрополита Іларіона (Івана Огієнка) - Дзюбак, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У науковій статті зроблено спробу опису епістолярного стилю. На основі аналізу підходів до формування функціональних стилів сучасної української мови наведено докази щодо виокремлення цього функціонального типу мовлення як окремого стильового різновиду, визначено його ознаки та мовні засоби. Проаналізовано і описано вербальні засоби вираження етикету в листах митрополита Іларіона (Івана Івановича Огієнка).