Етнокультура екохарчування подолян у паремійному вираженні села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області - Щегельський, Валерій; Рарицька, Софія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Автори статті роблять акцент на проблемі регіонального дослідження усної словесності Кам’янеччини. Головна увага звертається на системному аналізі малих жанрів фольклору села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, виявленні самобутніх ідейно-тематичних особливостей та визначення їх ролі в розвитку подільського фольклору, зокрема студіюванні паремій, які є виразниками життєвих ситуацій, заснованих на використанні харчових продуктів та різних національних страв або приправ до них.