Ідеї Івана Огієнка у формуванні національно-патріотичної особистості майбутнього вчителя словесності - Цінько, Світлана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті зроблена спроба висвітлити роль ідей Івана Огієнка, опублікованих у праці «Наука про рідномовні обов’язки», у формуванні національно- патріотичної особистості майбутнього вчителя словесності. З’ясовано, що переважна більшість ідей І. Огієнка з питань виховання дітей переплітаються із запитами і завданнями педагогіки сьогодення, а реалії нашого сьогодення не лише дають підстави для вивчення його досвіду, але й спонукають до відродження й упровадження в життя ідей видатного українця.