Соціалізуючий вплив наукового доробку Івана Огієнка на виховний процес студенської молоді - Поліщук, Світлана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У своїй статті автор небезпідставно звертає увагу на необхідність поглиблення процесу виховання учнівської та студентської молоді в наші дні, тобто дні, коли поглиблюється демократизація вітчизняної школи, коли відбувається активна трансформація моральних і духовних цінностей, коли спостерігається знівелювання процесу виховання як учнівської, так і студентської молоді.