Етимологічний аналіз сакральної правослов’янської лексики в світлі мовно-історичних ідей І.Огієнка - Дворницька, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті зроблено спробу провести етимолого-дериваційний аналіз деяких власних назв сакральної лексики праслов’янського походження. Дослідження ведеться у світлі мовно-історичних ідей І. Огієнка про самобутність слов’янських і, зокрема, української мови. Увага акцентується на семантичному аспекті і проблемі продуктивності твірних основ.