Особові документи представників родини Доманицьких у фонді 16 державного архіву м.Києва

Автор(и)

  • О.О. Комарова К-ПНУ імені Івана Огієнка, Україна

Ключові слова:

родина Доманицьких, священицький рід, історичне джерело, особова справа, студенти, Київський університет Св. Володимира

Анотація

У статті автор наводить огляд документів особового походження представ-
ників священицької династії Доманицьких, які навчалися у Київському університеті Св. Володимира з Державного архіву м. Києва. Аналіз особових справ студентів закладу, що зберігаються у фонді 16, допоможе простежити відомості про Миколу Афанасійовича, Віктора Миколайовича та Олександру Олександрівну Доманицьких, які належать до відомої української родини. Двоюрідні брати та сестра по батьковій лінії проживали на теренах Подільської та Київської губерній в кін. ХІХ – поч. ХХ ст., підтримували родинне спілкування. У пізніші роки відзначилися активною громадською позицією та суспільною діяльністю, через яку зазнали утисків від влади. Вперше публікується інформація про Олександру Доманицьку, продовжувачку лікарської гілки родини.
У архівних справах наявні виписки з метричних книг, заяви і клопотання,
копії та оригінали атестатів. Знайдені джерела дозволяють розширити уявлення про те, як складалося життя у дітей, вихідців зі священицьких родин, які вирішили не продовжувати справу своїх батьків, розбудовників кількасотлітньої православної династії панотців.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-07-05

Як цитувати

Комарова, О. (2013). Особові документи представників родини Доманицьких у фонді 16 державного архіву м.Києва. Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, (XIII), 56–60. вилучено із http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/264110