Навчання рідномовних обов'язків учнів початкових класів у культурно-освітній концепції Івана Огієнка

Автор(и)

  • Наталія Мєлєкєсцева К-ПНУ імені Івана Огієнка, Україна

Ключові слова:

рідномовні обов’язки, рідна мова, мовна освіта, мовна особистість, початкова школа, Іван Огієнко

Анотація

У статті висвітлено основні положення науки про рідномовні обов’язки Іва а  гієнка, схарактеризовано його концептуальний статут мовної освіти як елемент рідномовної політики в сучасній школі. Обґрунтовано актуальність навчання рідномовних обов’язків молодших школярів за умов нинішньої мовної ситуації в Україні та необхідність розвитку й постійного самовдосконалення мовної особистості. Проаналізовано змістові лінії програми з української мови для 1-4 класів загальноосвітньої школи з метою виявлення шляхів реалізації національно-мовного виховання учнів у практиці викладання рідної мови.

Доведено, що навчання рідномовних обов’язків молодших школярів має вагоме значення для формування наукової концепції сучасної національної освіти в період розбудови української держави та духовного відродження її народу.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-02-21

Як цитувати

Мєлєкєсцева, Н. (2022). Навчання рідномовних обов’язків учнів початкових класів у культурно-освітній концепції Івана Огієнка. Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, (XIV), 431–436. вилучено із http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/250721