Етнокультура екохарчування подолян у паремійному вираженні села Оринин Кам'янець-Подільського району Хмельницької області
Ключові слова:
етнорегіон Поділля, село Оринин, паремії, харчові пріоритети, кулінарна етнокультураАнотація
Автори статті роблять акцент на проблемі регіонального дослідження усної словесності Кам’янеччини. Головна увага звертається на системному
аналізі малих жанрів фольклору села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, виявленні самобутніх ідейно-тематичних особливостей та визначення їх ролі в розвитку подільського фольклору, зокрема студіюванні паремій, які є виразниками життєвих ситуацій, заснованих на використанні харчових продуктів та різних національних страв або приправ до них.
##submission.downloads##
Опубліковано
2022-09-06
Як цитувати
Щегельський, В., & Рарицька, С. (2022). Етнокультура екохарчування подолян у паремійному вираженні села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, (XVII), 234–242. вилучено із http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/244220
Номер
Розділ
Статті