Етнокультура екохарчування подолян у паремійному вираженні села Оринин Кам'янець-Подільського району Хмельницької області

Автор(и)

  • Валерій Щегельський К-ПНУ імені Івана Огієнка, Україна
  • Софія Рарицька

Ключові слова:

етнорегіон Поділля, село Оринин, паремії, харчові пріоритети, кулінарна етнокультура

Анотація

Автори статті роблять акцент на проблемі регіонального дослідження усної словесності Кам’янеччини. Головна увага звертається на системному
аналізі малих жанрів фольклору села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, виявленні самобутніх ідейно-тематичних особливостей та визначення їх ролі в розвитку подільського фольклору, зокрема студіюванні паремій, які є виразниками життєвих ситуацій, заснованих на використанні харчових продуктів та різних національних страв або приправ до них.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-09-06

Як цитувати

Щегельський, В., & Рарицька, С. (2022). Етнокультура екохарчування подолян у паремійному вираженні села Оринин Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, (XVII), 234–242. вилучено із http://ohiienko.kpnu.edu.ua/article/view/244220